beste tv's voor de Playstation 5

Beste tv voor ps5

Wat is een geschikte tv voor de nieuwe Playstation 5? Je zou zeggen, elke televisie toch? Nee, dat niet! We hebben het meer over met welke televisie je het maximale uit je game ervaring van je PS5 haalt. Eén van de voordelen van de PlayStation 5 is de mogelijkheid te gamen in 4k en 60 frames per seconde. Welke tv’s ondersteunen momenteel die optie? Sony heeft alvast een overzicht met tv’s bekendgemaakt die dit sowieso ondersteunen of aankunnen. Schiet nou niet gelijk in de vlekken! Het zijn maar voorbeelden van Sony zelf he…. dus het zegt nou ook weer niet heel veel want het merk promoot alleen zijn eigen schermen. Naast de 2 schermen die Sony naar zichzelf toeschrijft valt er nog een tv op. De LG CX series.

Beste tv voor ps5

Verschillende tv’s ondersteunen de bovenstaande functionaliteit van de 4k al. Daarnaast zou het goed zijn als de tv hdmi 2.1 ondersteunt. Helaas is het zo dat niet elke tv met de 2.1 versie de 4k optie garandeert. Tv’s die dat wel doen zijn onder meer de 2020 oled-lijn van LG en een groot deel van Samsungs qled-tv’s uit dit jaar. Overigens geldt dit niet voor de Q60T-lijn en de 49 inch Q80T.

De beste tv’s voor de ps5 zijn op dit moment:

Met een resolutie van 4k resolutie, 120 fps en een input van 7.2ms heb je volgens Sony een uitstekende game ervaring. Ook ondersteunen deze tv’s Game Mode. Hiermee kun je de Playstation 5 controller gebruiken voor zowel de PS5 als de tv’s.

beste tv's voor de Playstation 5

Welke televisies dan weer net niet?

Opvallend is dat de A8 oled- en de XH95 led-tv’s die mogelijkheden dan weer net niet hebben. Je kunt dan wel in 4k gamen maar maximaal in 60 fps.
Wel kun je 120 fps activeren in full hd. De XH90 heeft bovendien een inputlag van 7,2 milliseconde, aldus Sony.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Playstation 5!