beste tv's voor de Playstation 5

Beste tv’s voor de Playstation 5

admin Playstation 5 info Leave a Comment

Wat is een geschikte tv voor de Playstation 5? Je zou zeggen, elke televisie toch? We hebben het meer over met welke televisie je het maximale uit je game ervaring met je PS5 haalt. Eén van de voordelen van de PlayStation 5 is de mogelijkheid te gamen in 4k en 60 frames per seconde. Welke tv’s ondersteunen momenteel die optie? Sony heeft alvast een overzicht met tv’s bekendgemaakt die dit sowieso ondersteunen of aankunnen. Schiet nou niet gelijk in de vlekken! Het zijn maar voorbeelden van Sony zelf he…. dus het zegt nou ook weer niet heel veel want het merk promoot alleen zijn eigen schermen.

Beste tv’s voor PlayStation 5

Verschillende tv’s ondersteunen de bovenstaande functionaliteit van de 4k al. Daarnaast zou het goed zijn als de tv hdmi 2.1 ondersteunt. Helaas is het zo dat niet elke tv met de 2.1 versie de 4k optie garandeert. Tv’s die dat wel doen zijn onder meer de 2020 oled-lijn van LG en een groot deel van Samsungs qled-tv’s uit dit jaar. Overigens geldt dit niet voor de Q60T-lijn en de 49 inch Q80T.

De Ready for PlayStation 5 tv’s van Sony zijn op dit moment de;

  • X900H 4K HDR Full Array LED
  • Z8H 8K HDR Full Array LED modellen.

Met een resolutie van 4k resolutie, 120 fps en een input van 7.2ms heb je volgens Sony een uitstekende game ervaring. Ook ondersteunen deze tv’s Game Mode. Hiermee kun je de Playstation 5 DualSense controller gebruiken voor zowel de PS5 als de tv’s.

beste tv's voor de Playstation 5

Welke televisies dan weer net niet?

Opvallend is dat de A8 oled- en de XH95 led-tv’s die mogelijkheden dan weer net niet hebben. Je kunt dan wel in 4k gamen maar maximaal in 60 fps.
Wel kun je 120 fps activeren in full hd. De XH90 heeft bovendien een inputlag van 7,2 milliseconde, aldus Sony.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Playstation 5!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *