fortnite playstation 5

Fortnite nieuws

admin Games Leave a Comment

Hoe groot is de kans dat je Fortnite ook op de Playstation 5 kunt spelen? Ehhhh heel groot beste gamer. Het bedrijf Epic Games heeft met Fortnite games namelijk een goudmijn in handen. Het bedrijf heeft afgelopen jaar 300 miljoen verdient melden diverse media. We hebben het hier wel over dollars he, en geen euro’s. Want in euro’s heeft het bedrijf maar 270 miljoen gepakt. De kans dat het bedrijf de Fornite game verder zal uitbreiden is super groot. De verwachting is zelfs dat voor de Playstation 5 Fortnite ook beschikbaar zal zijn. Voorlopig zijn we nog lang niet klaar zegt Epic Games.

PS5 fortnite

Fortnite Downloaden

Epic Games, het bedrijf achter Fortnite, zou in 2018 een winst van 3 miljard dollar hebben binnen geharkt. Dat zegt een anonieme ingewijde tegen TechCrunch de game media specialist. Epic Games heeft tegenover de Amerikaanse nieuwssite niet op specifieke cijfer gereageerd.
Fortnite is in 2018 uitgegroeid tot de populairste online game en eind november hadden 200 miljoen spelers zich voor de game aangemeld. Op het populairste moment waren 8,3 miljoen mensen tegelijk online aan het spelen wereldwijd. Het spel maakt gebruik van het zogenaamde battle-royalegenre. In deze spelvariant worden honderd spelers op een locatie geplaatst, waarna zij het tegen elkaar opnemen. De speler die als laatst overblijft heeft gewonnen en krijgt muntjes om munitie of guns te kopen. Fortnite is gratis te downloaden!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Playstation 5!

Epic Games

Naast Fortnite is Epic Games ook het bedrijf achter de games Gears of War en achter de Unreal Engine, software die gebruikt kan worden om 3D-werelden te creëren, bijvoorbeeld voor games en virtual reality. Het bedrijf heeft inmiddels een zware eigen gamestore waar je diverse games kunt kopen of gratis kunt downloaden.

fortnite ps5

Fornite PS5

Fortnite is enorm populair. Binnen een jaar wist het spel 125 miljoen geregistreerde spelers aan zich te binden. In mei 2018 werd bekend dat maandelijks ruim 40 miljoen spelers actief zijn en daarnaast bezit de game het record van het spel dat door de meeste mensen gelijktijdig wordt gespeeld. Dat waren er op een moment in maart 3,4 miljoen. Op het hoogte punt waren dit er 8 miljoen. De kans dat we Fortnite op de Playstation 5 kunnen verwachten is dus erg groot.

Het populairste onderdeel van Fortnite heet Battle Royale wat is vernoemd naar het Japanse boek en de gelijknamige film waarin studenten op een eiland worden gezet met als bedoeling dat er slechts één over mag blijven. Om dat te bereiken moeten ze elkaar met uiteenlopende wapens vermoorden. In Fortnite worden honderd spelers in een vliegende bus over een eiland gevlogen. Op elk moment kunnen de spelers eruit springen om met een parachute te landen. Vervolgens is het de bedoeling om snel wapens en bouwmateriaal te verzamelen. Door forten te bouwen van hout, steen of metaal kunnen spelers zich verdedigen terwijl ze elkaar beschieten. Degene die als laatste overblijft is de winnaar van Fornite.

Fortnite game

De Battle Royale-modus werd pas later aan Fortnite toegevoegd. De basisgame zonder deze modus draait om overleven als een team in een avontuurlijke omgeving. Dit terwijl er golven aan vijanden en stormen op de gamers afkomen. Dit spelprincipe was een stuk minder populair dan het later toegevoegde onderdeel Battle Royale waarmee Fortnite ineens groot is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.