Playstation 5 controller

Nieuwe Playstation 5 controller DualSense

De Playstation 5 controller is door Sony bekend gemaakt! Sony heeft op de website de controller van de PlayStation 5 gepresenteerd met de naam de DualSense.
De nieuwe PS5 controller DualSense heeft naast het nieuwe ontwerp ook een ingebouwde microfoon en haptische feedback. Sony heeft ervoor gekozen om de nieuwe controller van twee kleuren te voorzien. De PS5 DualSense is voorzien van haptische feedback, dat de trilfunctie uit eerdere DualShock-controllers vervangt. Deze techniek moet het gevoel van het spel beter vertalen naar de handen van de speler. Zo moeten verschillende soorten ondergrond via trillingen te onderscheiden zijn als de speler er met een raceauto overheen rijdt of er wordt geschoten schrijft Sony. Ook kan de weerstand van de verschillende triggers achterop de controller worden aangepast afhankelijk van wat je in het spel doet. Zo moet de spanning van het schieten met pijl en boog of raket veel beter voelbaar worden.

Playstation 5 controller

PS5 controller met USB-C en nieuwe ‘Create’-knop

De controller heeft aan de achterkant ook een USB-C-aansluiting waarmee hij kan worden opgeladen. In de controller zitten microfoons zodat gamers met andere gamers kunnen praten zonder een Playstation 5 headset te gebruiken. We zien ook dat de ‘Share’-knop is verdwenen. Die is namelijk vervangen door een andere knop genaamd Create. Eigenlijk  dezelfde functies maar met nog wat extra’s.

 

PS5 controller

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Playstation 5!

 

[wp-rss-aggregator]