Playstation 5 release datum?

Playstation 5 release

Pre order PS5

Playstation 5 release datum?

De grote vraag bij elke Playstation gamer is wanneer is de Playstation 5 release? Wanneer kunnen we de PS5 kopen? Wanneer komt de Playstation 5 uit? Gewoonlijk blijft een game console ongeveer 6 á 7 jaar hangen. De PlayStation 3 werd gelanceerd in 2006 en werd vervangen door de PlayStation 4 in 2013. Als Sony zijn gebruikelijke tempo blijft houden kun je de PlayStation 5 kopen in 2020. Waarom kun je de PS5 nog niet kopen en is er nog geen Playstation 5 release datum bekend? Heel simpel, de Playstation 5 is nog in productie. Sony geeft tot nu toe heel weinig informatie over de PS5. Er lekken bijna geen specs en ook de datum waarop de Playstation 5 release zou plaatsvinden is nog niet in het nieuws geweest. Wat weten we wel over de Playstation 5 release?

Wanneer komt PS5 uit?

Een populaire schatting onder zowel fans als bedrijfsanalisten is dat de PlayStation 5 release in 2020 zal zijn. Het is niet onmogelijk dat de PS5 lancering al in 2019 is en we de playstation 5 in dat jaar al kunnen bestellen. Er zijn echter twee belangrijke factoren die de releasedatum van de Playstation 5 in de weg zitten. De PlayStation 4 wordt nog steeds goed verkocht. Kijkend naar de verkoopcijfers is de Sony gameconsole de grootste. Dus waarom zou je een nieuwe PS5 op de markt brengen terwijl de PS4 ook nog goed verkocht wordt? De tweede reden om te wachten met de Playstation 5 release zijn de games. Er zijn enkele grote exclusieve games op komst voor de Playstation 4. Hoewel de PS4 bijna vijf jaar oud is zijn er verschillende grote spellen in de maak. Waarvan de meeste PS4 Games in 2019 zullen verschijnen. Welke spellen komen er dan nog op de Playstation 4? Wat dacht je van Death Stranding, The Last of Us Part 2 , Days Gone en nog een paar andere.
Aangezien de PlayStation 4 Pro nu meer dan geschikt lijkt om 4K-games aan te kunnen (hoewel het zijn toevlucht moet nemen tot opschalen om aan die resolutie te voldoen), is het voor Sony nog niet nodig om nog een 4K-compatibele game console te verkopen. 2 simpele redenen om de Playstation 5 release datum dus nog uit te stellen! Met dat gezegd te hebben zal de lancering van de PS5 release hoogstwaarschijnlijk ergens in 2020 plaatsvinden. 2019 blijft wel een mogelijkheid om gebruik te maken van de PS5 pre order en de gameconsole online te bestellen.

Playstation 5 release datum Nederland

Laten we snel terugkijken naar hoe het met de originele PlayStation 3 en Playstation 4 ging. Er zat 7 jaar tussen voordat Sony de nieuwe PS op de markt bracht. Om dan een uitspraak te kunnen doen over “wanneer komt de PS5 uit” is lastig. We kunnen de Playstation 5 in Nederland kunnen verwachten dan zou dat rond 202o moeten zijn. Eind 2019 zou je hem kunnen bestellen en met onze Playstation 5 pre order ben je er nog eerder bij. Nederland is nou niet echt het land waar je de PS5 als eerste kunt verwachten. Er zullen een paar landen zijn die de gameconsole eerder uit brengen.

PS5 release datum

We schreven het hierboven ook al! 2020 zou het jaar moeten zijn. Komt de PS5 echt niet eerder uit? Nope! Als we de analyse er op loslaten en we kijken naar de ontwikkelingen dan zouden we blij moeten zijn met 2020.

Playstation 5 prijs?

Ook de Playstation 5 prijs is ook nog onbekend maar meerdere game sites geven een richtprijs aan van €399. Dit soort bedragen hebben we eerder gezien bij Playstation dus het zou goed mogelijk zijn dat dit de begin prijs is. Zodra de Playstation 5 release bekend is zullen de discussies losbarsten. Mochten wij een gerucht opvangen dan hoor jij het uiteraard zo snel mogelijk!

Price alert! Zodra de Playstation 5 uitkomt ontvang je gratis de beste deals…

Hoeveel playstations zijn er verkocht?

Sinds de playstation releases zijn er van elk model heel wat verkocht. De best verkochte Playstation is op dit moment nog steeds de PS2. De releases vinden om de 7 jaar plaats dus vandaar de verwachting dat de Playstation 5 release datum in 2020 genoteerd staat. November 2020 zal het worden volgens kenners maar verschillende berichten geven een release datum van februari 2020 voor de PS5 aan.

PS1

1994
1993
0
Miljoen keer verkocht

PS2

2000
2000
0
Miljoen keer verkocht

PS3

2006
2006
0
Miljoen keer verkocht

PS4

2013
2013
0
Miljoen keer verkocht