Playstation 5 release datum?

De grote vraag bij elke Playstation gamer is wanneer is de Playstation 5 release datum? Gewoonlijk blijft een game console ongeveer 6-7 jaar hangen. De PlayStation 3 werd gelanceerd in 2006 en werd vervangen door de PlayStation 4 in 2013. Als Sony zijn gebruikelijke tempo blijft houden kun je de PlayStation 5 kopen in 2020. Waarom kun je de PS5 nog niet kopen en is er nog geen Playstation 5 release datum bekend? Wanneer komt PS5 uit?


Price alert! Zodra de Playstation 5 uitkomt ontvang je gratis de beste deals…

PS5 release datum

Een populaire schatting onder zowel fans als bedrijfsanalisten is dat de PlayStation 5 release in 2020 zal zijn. Het is niet onmogelijk dat de lancering al in 2019 is en we de playstation 5  in dat jaar al kunnen bestellen. Er zijn echter twee belangrijke factoren die de releasedatum van de Playstation 5 in de weg zitten.
De PlayStation 4 wordt nog steeds goed verkocht. Kijkend naar de verkoopcijfers is de Sony gameconsole de grootste. Dus waarom zou je een PS5 op de markt brengen terwijl de PS4 ook nog goed verkocht wordt? Er zijn enkele grote exclusieve games op komst voor de Playstation 4. Hoewel de PS4 bijna vijf jaar oud is zijn er verschillende grote spellen in de maak. Waarvan de meeste PS4 Games in 2019 zullen verschijnen. Welke spellen komen er dan nog op de Playstation 4? Wat dacht je van Death Stranding, The Last of Us Part 2 , Days Gone en nog een paar andere.
Aangezien de PlayStation 4 Pro nu meer dan geschikt lijkt om 4K-games aan te kunnen (hoewel het zijn toevlucht moet nemen tot opschalen om aan die resolutie te voldoen), is het voor Sony nog niet nodig om nog een 4K-compatibele game console te verkopen. 2 simpele redenen om de Playstation 5 release datum dus nog uit te stellen!

Met dat gezegd te hebben zal de lancering van de PS5 release hoogstwaarschijnlijk ergens in 2020 plaatsvinden. 2019 blijft niettemin een mogelijkheid om de PS5 wel in een pre-order online te bestellen.

Playstation 5 release datum Nederland

Laten we snel terugkijken naar hoe het met de originele PlayStation 3 en Playstation 4 ging. Er zat 7 jaar tussen voordat Sony de nieuwe PS op de markt bracht. Om dan een uitspraak te kunnen doen over “wanneer komt de PS5 uit” is lastig. We kunnen de Playstation 5 in Nederland kunnen verwachten dan zou dat rond 202o moeten zijn. Eind 2019 zou je de nieuwe Playstation 5 dan in de pre-order online kunnen bestellen.