Playstation 5 Specificaties

Playstation 5 specs?

Wat zijn de Playstation 5 specs? Hoeveel geheugen zit er in de nieuwe Playstation 5?  In dit artikel een overzicht van de Playstation 5 specs tot nu toe en nieuwe PS5 ontwikkelingen. We geven je info over de beste Playstation 5 specificaties. Daarnaast besteden we aandacht aan de diverse Playstation 5 hardware. Wat kun je nou eigenlijk verwachten van de nieuwe Playstation 5? Voldoen de nieuwe Playstation 5 specs wel aan jouw verwachting? Wat kost het aan energie? Even een blik vooruit rondom de hardware en de nieuwe Sony Playstation 5 specs.


Price alert! Zodra de Playstation 5 uitkomt ontvang je gratis de beste deals…

Playstation 5 specificaties

Bijna elke gamer staat te trillen als het om de nieuwe Playstation 5 specs gaat. Om het een beetje overzichtelijk te houden voor je gaan we het hebben over de onderstaande Playstation 5 specificaties:

CPU (verwerkingskracht)
GPU (Graphics)
RAM Harde schijf
Disc Drive
Internet
Controller
Playstation 5 VR
Games
Playstation Plus 2.0
Veiligheid en privacy

Wat we uiteindelijk van de PS5 specs kunnen verwachten is nog een beetje gokken. Wel kunnen we een aantal verwachtingen uitspreken als het gaat om de specificaties. Onze voorspelling van de releasedatum voor de Playstation 5 is 2020. Tegen de tijd dat de Playstation 5 uitkomt zal de technologie verder zijn en zich op een heel andere manier plaatsvinden. De PS5 zal in staat zijn om nieuwe en spannende dingen te doen die de gamer zal verbazen. Als je een beetje in de toekomst denkt dan kun je wel alvast een paar specificaties voor de Playstation 5 bedenken. Een nieuwe verbeterde dualshock controller. Een bluetooth functie op de controller van de PS5 zal ook geen overbodige luxe zijn. Een volle opslag en een doorontwikkelde Playstation 5 plus. En wat dacht je van de ps5 headset. Allemaal nieuwe PS5 specs die we hopen te krijgen.

PS5 CPU en geheugen

CPU is verwerkingskracht. Het hart van de PS5 zal de verwerkingskracht hebben die de ervaringen van de volgende generatie verbeteren. Hoewel we het graag hebben over een fysieke console gaan we er in ieder geval vanuit dat het een doos vol hardware zal zijn. Het nieuwste bewijs komt van een Linux-specialist-site genaamd Phoronix. Het lijkt erop dat een hoofdprogrammeur bij Sony die samenwerkt met de Advanced Technology Group werkt met de Ryzen-technologie van AMD. De programmeur heeft de afgelopen weken aanvullingen gemaakt op de LLVM-github met betrekking tot de “znver1” -architectuur, de codenaam voor de eerste generatie Ryzen-processors van AMD. LinkedIn laat ook zien dat dezelfde persoon betrokken is bij de ontwikkeling van compilers voor PlayStation-hardware. Wat dit allemaal erg interessant maakt is het feit dat de Ryzen momenteel niet wordt gebruikt in een van de bestaande hardware van PlayStation series. Deze stap is vrij logisch vanuit een standpunt van de hardware. De nieuwe Playstation 5 krijgt een X86-64-AMD Ryzen “Zen 2” CPU.

GPU Playstation 5

De technologie werkt als volgt: licht wordt door een vloeibaar-kristalsysteem geleid op dezelfde manier als een LCD-televisie beelden weergeeft. De balk verdeelt en hervormt dan aan de andere kant en voert de berekeningen mee. Het proces gebeurt met de snelheid van het licht. Deze technologie is spannend omdat er maar heel weinig elektriciteit wordt gebruikt en de prestaties met een grote marge worden verbeterd.
Wat krijg je van deze kracht, hoor ik je vragen? Dankzij de extra verwerkingskracht kunnen we dingen als betere grafische weergave ontvangen waarmee je veel scherpere beelden krijgt. Meer realistische belichting en ongelofelijke physics.

Op dit moment zien onze games er echt uit maar ze voelen niet echt, en dat is waar PS5 zichzelf gaat onderscheiden van andere spelcomputers. De planning voor de Playstation 5 zit strak in elkaar en fysica-engines hebben zich al generaties lang niet ontwikkeld. Physics-engines zijn niet veranderd sinds ik de natuurkunde op TrickStyle voor de Dreamcast heb gedaan en dat moeten we met de nieuwe PS5 veranderen! Zegt PaulRoss een van de medeoprichters van Three Fields Entertainment

De pure verwerkingskracht van de PS5 zal ontwikkelaars zoals Paul en zijn team de mogelijkheid bieden om werelden te creëren die er echt uitzien. Dit is het soort evolutie waar we op hebben gewacht. Niet alleen het spelen van Playstation 5 games met je controller en het zien maar het uiteindelijk ook voelen.

Laten we een stap terug doen en een kijkje nemen in het speelveld van vandaag. Met de release van de PS4 Pro maakt Sony gebruik van AMD’s nieuwe Polaris-architectuur om hun systemen van stroom te voorzien. Met het succes van deze generatie lijkt het een enorme schok voor AMD om niet te worden gecontracteerd om de PS5 te ontwikkelen. Dus uitgaande dat AMD het bod voor de volgende generatie console van Sony wint, wat zullen ze dan ontwikkelen voor hun CPU? Het antwoord zou kunnen liggen in de nieuwe Zen-processors die in 2017 werden onthuld. De nieuwe Playstation 5 krijgt AMD Radeon™ RDNA 2-based graphics engine, Ray Tracing Acceleration en Variable frequency, up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS).

PS5 holografische beeldschermen?

Even een tussenstapje! Dit klinkt misschien belachelijk maar het gebeurt al. Een in Californië gevestigd bedrijf genaamd Ostendo werkt aan een chipset die de mogelijkheid heeft om video op een 48-inch diagonaal oppervlak te projecteren. Met meerdere projecties zou het in theorie complexe beelden kunnen vormen. Laten we ook projectietoetsenborden niet vergeten. HP werkt ook aan een 3D-interface voor smartphones. Combineer dit met het potentieel voor de volgende iPhone om een ​​holografische interface te hebben en plotseling is deze science fiction geen fictie meer. De PS5 kan dit type technologie op de controller gebruiken om kaarten en berichten te demonstreren door ze voor je ogen te laten zien. Afhankelijk van hoezeer de technologie is geëvolueerd kan je mogelijk ook met deze 3D-projecties communiceren.

Geheugen – RAM

Tuurlijk hebben we in de Playstation 5 geheugen nodig en niet zo’n beetje ook! Het geheugen om games op te slaan en te openen. Een dik geheugen om nog meer gratis PS5 games uit Playstation plus module te downloaden. Dit is het soort dat wordt gebruikt om snel gegevens op te slaan en te openen. De Xbox One X heeft 12 GB aan GDDR5-RAM, terwijl de PS4 Pro 8 GB aan GDDR5 heeft. De PS5 krijgt GDDR6 16GB, 448GB/s Bandwidth.

PS5 Disc drive

Zullen de Playstation 5 games nog beschikbaar zijn op een disc? Tuurlijk, maar als de PS5 pas eind 2020 op de markt zal verschijnen ziet de wereld er anders uit. De online plus module van de Playstation 5 zal heel hard uitgebreid worden met extra opties. Jaarlijkse en maandelijkse abonnementen zullen echt geen verrassing meer zijn. Toch blijft de tastbare Disc voor veel gamers wel belangrijk. Kijk maar eens naar je huidige Playstation 4 games verzameling. De Playstation 5 krijgt Ultra HD Blu-ray™, up to 100GB/disc.

SSD van de Playstation 5

825GB en 5.5GB/s Read Bandwidth.

Video out en Audio

Hier gingen ook al langer geruchten over. Kunnen we straks verwachten dat de Playstation 5 8k tv’s ondersteunt? Het antwoord is ja! Support of 4K 120Hz, TVs, 8K TVs, VRR (specified by HDMI ver.2.1).
Daarnaast heeft de PS5 een adio van “Tempest” 3D AudioTech. De verdere playstation 5 specs zullen dit nader toelichten.

Internet op Playstation 5

De netwerksnelheden in 2020 zullen bizar snel zijn. Als je nu al kijkt wat 3g en 4g voor elkaar krijgen dan zullen de snelheden voor het PS5 netwerk veel sneller zijn. Op dit moment is het belangrijkste doel om internet naar iedereen in de wereld te brengen. Je kunt het internet zien als iets dat iedereen zometeen heeft. Maar er is een meerderheid van de wereld die nog moet worden verbonden. Google is inmiddels al aan het werk met iets dat Project Loon wordt genoemd en dat van plan is 3G-snelheden draadloos internet te leveren, zelfs op de meest afgelegen plaatsen aan de oppervlakte van de aarde. Het project omvat het lanceren van ballonnen 20 mijl in de atmosfeer om een ​​wereldwijd netwerk te creëren. Dit zou mogelijk zijn door het gebruik van 180 satellieten. Natuurlijk hebben andere bedrijven zoals SpaceX en Facebook hun eigen plannen om hetzelfde te doen. Facebook wil bijvoorbeeld door zonne-energie aangedreven drones jarenlang rond de aarde laten vliegen en internettoegang verschaffen. Een ander initiatief, bekend als Google Station, heeft gewerkt aan het beschikbaar maken van openbare Wi-Fi in India en Indonesië. Ze hopen hiermee wereldwijd mee te gaan en internet naar de hele wereld te brengen.

Internet snelheid voor de Playstation 5? Cloud gebaseerd of niet, de PS5 moet snel internet hebben. Het probleem is dat de huidige netwerken zich verschuilen achter dikke muren van administratieve rompslomp en politiek. Het nationale breedbandplan wordt door de FCC geïmplementeerd en streeft naar 100 megabit snelheden naar 100 miljoen Amerikaanse huizen eind 2020. Dit soort snelheden zou een goed begin zijn. Deze snelheden zouden ook worden verdubbeld in grote steden waar er behoefte is aan hogere snelheden. Uiteindelijk zal iedereen snel internet hebben.

PS5 controller

De dualshock controller van de PlayStation is met de PS4 uitgegroeid tot een bijna perfect apparaat. De PS5 zal het moeilijk hebben om dit ontwerp te verbeteren maar onderschat Sony niet! Met de Playstation Dualsense controller 5 verbetert Sony ook de vorige controller met extra precisie. Sommige mogelijke veranderingen omvatten quantum-locked analoge sticks die zelfs de kleinste bewegingen kunnen detecteren. Combineer dit met een holografische projector en aanraakgebaseerde knoppen met voelbare feedback en je hebt de Playstation 5 controller van de toekomst. Het is dus niet alleen de PS5 games spelen maar ook echt voelen.

Ps5 VR

De PS5 zal waarschijnlijk een draagbaar aspect hebben zoals de VR. Stel je voor dat je een VR-headset draagt ​​terwijl je je controller gebruikt als een slim apparaat om het te bedienen ongeacht waar je bent. Het zou bijna op de Nintendo Switch lijken…. Met wereldwijd internet ben je altijd verbonden om je games te spelen. Een controller die ook als smart device fungeert is heel goed mogelijk als de PS5 wordt uitgebracht.

Een ding viel me op bij het bekijken van demo’s van PlayStation VR. Dat is het gebruik van de PlayStation Move-controllers. Dit zijn geweldige apparaten om bewegingen te volgen maar ze vielen van de radar wanneer er geen ondersteuning was. Sony hergebruikt ze om je onder te dompelen in virtual reality. Het is mogelijk dat de DualShock 5 samenwerkt met een soort verbeterde controller zoals de PlayStation Move. Nogmaals de populariteit van zo’n apparaat moet in de loop der jaren verbeteren omdat dit een mogelijk resultaat kan zijn. Toch staat het Sony bekend om technologie zoals de Move of de Eye Camera in combinatie met nieuwe technologieën te hergebruiken.

Games

De toekomst van online gaming is oneindig. De mogelijkheden voor de Playstation 5 games dus ook. Ik wil twee mogelijke elementen bespreken in dit aspect van de PS5. Online gamen is enorm en Sony heeft hun spellen opgevoerd met het nieuwe netwerk op de PS4 plus module. Om voorop te blijven lopen zal Sony waarschijnlijk een nieuwe revolutie doormaken als het gaat om hun online scène. Hier zijn de twee belangrijkste specificaties voor de volgende generatie gaming:

1- Verdere sociale integratie
Sony zal zich met de Playstation 5 meer gaan richten op social. Samen gamen en samen spelen. Samen communiceren welke games er zijn en overleggen hoe je bepaalde levels kunt halen

2- Abonnementen
Playstation doet het al goed met hun tegoed kaarten waarmee je games en je games kunt upgraden. Sony zal in de nieuwe PS5 editie overgaan tot een doorontwikkeld abonnement.

Playstation plus 2.0

PlayStation Plus begon als een coole service die je elke maand gratis games gaf maar sindsdien is het zo veel meer geworden. Het heeft nieuwe concepten geïntroduceerd zoals Stemmen om te spelen, waarbij spelers kunnen kiezen in welke game ze die maand de freebie willen zijn. Neem dit concept en combineer dit met de bereidheid van Sony om onafhankelijke ontwikkelaars te ondersteunen en je hebt een recept voor de volgende fase in de evolutie van PlayStation Plus module. Met de PS5 kunnen spelers stemmen op games die ze willen laten maken. Als er voldoende interesse getoond wordt zal Sony de titel financieren en VIP-toegang verlenen aan Plus-leden naarmate het spel wordt ontwikkeld. Wanneer het is uitgebracht zullen degenen die hebben deelgenomen de game gratis krijgen. Deze vorm van crowd-based ontwikkeling zorgt ervoor dat nieuwe ideeën en games in de schijnwerpers staan. Het brengt gamers ook veel meer in het ontwikkelingsproces met zich mee.

PS5 specs

Wat Specs?
CPU x86-64-AMD Ryzen™ Zen 2
8 Cores / 16 Threads
Variable frequency, up to 3.5 GHz
GPU AMD Radeon™ RDNA 2-based graphics engine
Ray Tracing Acceleration
Variable frequency, up to 2.23 GHz (10.3 T-FLOPS)
System Memory GDDR6 16GB
448GB/s Bandwidth
SSD 825GB
5.5GB/s Read Bandwidth
PS5 Game Disc Ultra HD Blu-ray™, up to 100GB/disc
Audio “Tempest” 3D AudioTech
Video Out Support of 4K 120Hz, TVs, 8K TVs, VRR (HDMI ver.2.1)
Audio