Playstation 5 controller

ps5 controller stuk

In Amerika is een kleine rel uitgebroken over de ps5 controller. Een Amerikaans advocatenkantoor heeft Sony aangeklaagd na klachten over de controllers meldt GamesRadar+. Sommige ps5 gamers zeggen last te hebben van driftproblemen, waardoor personages uit zichzelf bewegen en ze geen controle meer hebben. Hierdoor kunnen zij hun games niet lekker spelen.
Playstation 5 controller

Het advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith riep mensen die problemen met de controllers ervaren vorige week op zich te melden door een formulier op hun website in te vullen. Het bedrijf zei te onderzoeken of er wel een rechtszaak tegen Sony gestart kon worden. Volgens de gamesite heeft het advocatenkantoor de aanklacht nu formeel ingediend en zijn ze begonnen.

Op verschillende sites klagen tientallen consumenten uit diverse landen dat de poppetjes in verschillende games soms bewegen zonder dat de speler de ps5 controller aanraakt. Dit worden vaak driftproblemen genoemd. Als een van de personages uit zichzelf beweegt, wordt het spelen van een game moeilijk of in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Naast dit is het gewoon irritant natuurlijk.

Sony was volgens de advocaten al op de hoogte van de problemen met de ps5 controllers, maar doet de fabrikant niets om consumenten te helpen. Het bedrijf benadrukt dat de opties voor reparatie beperkt zijn en dat het oneerlijk is dat consumenten zelf moeten opdraaien voor de kosten van het opsturen van de controllers ter reparatie. De reactie van Sony is minimaal.

Ps5 controller problemen?

Maar geen zorgen! Over het algemeen zijn er veel positieve geluiden over de ps5 en de controllers. De gamers die inmiddels de Playstation 5 hebben gamen zich rot.