PS5-games-plus

PS5 games herkennen speelstijl

admin Games Leave a Comment

Jaja, we weten heus wel dat het weer zo’n Playstation 5 gerucht is! Maar toch is het best interessant, een gamer zijn speelstijl herkennen. Er gaan geruchten dat de nieuwe PS5 games een gamer zijn speelstijl kan herkennen of beter gezegd herkent de gameconsole dat zelf. Als je dus een game speelt dan herkent de Playstation 5 jouw stijl. Fifa, Fortnite en Call of Duty worden nu in 1x heel anders he?

De YouTuber Skullzi heeft in een video uitgelegd dat een nieuw patent van Sony kan wijzen op een algoritme dat zichzelf programmeert. Dit algoritme kan de speelstijl en het niveau van de speler opmerken en verwerken in de games. Hiermee wordt de speelervaring een unieke belevenis voor de gamer.

Deep learning Playstation 5

Het gerucht zou wijzen op een soort van deep-learning. Misschien wel “personalized data game training system”. Het systeem zou dus simpelweg je normale patroon gaan onthouden en gebruiken bij het volgende potje. Handig want zo ben je dadelijk veel minder afhankelijk van wat de ps5 kan. Daarnaast kun je veel meer verwachten van de PS5 games zelf. Nu werk je naar een bepaalt niveau toe in de opbouw van de levels, en dan heb je dat niveau misschien al veel eerder alleen dan in een ander level. Ook zou het verhaal van bepaalde games heel anders kunnen worden wat het juist zo leuk maakt.

Voorbeelden andersom

We zien nu bepaalde games die de stijl hebben van een bekend persoon. Fifa 19 is daar een goed voorbeeld van. Diverse spelers lopen en doen zoals zij dat in het echt ook doen. De ene speler is balbehendig en de andere speler heel snel. De games zijn zo geprogrammeerd dat het lijkt alsof jij de speler bent. Zometeen zou het dus mogelijk kunnen zijn dat jij gewoon jij bent. Hoe goed ben je dan?

Playstation 5 plus

De mogelijkheden van dergelijke systemen zouden natuurlijk nog veel verder uitgebreider kunnen. De PlayStation 5 zou hierdoor aanbevelingen kunnen doen qua games. Een soort van Netflix met de term “aanbevolen op basis van” of omdat je “…hebt gekeken”. Veel meer games die aansluiten op jouw wensen.

Als dat zo is dan wordt de PS5 store een stuk interessanter.

PS5 games data delen

Als we de ontwikkelingen nog een stukje verder trekken dan kunnen we het zelfs hebben over data delen. Developers kunnen toegang krijgen om gebruik te kunnen maken van deze data en kan zo leren wat de gamer doet en wilt. Hiermee worden oudere playstation games misschien ook wel veel interessanter. Gaan we dus toch naar backwards compatible?

Nog veel dingen om over na te denken….

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Playstation 5!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.