PS5 release datum?

De grote vraag bij elke Playstation gamer is wanneer is de PS5 release? Wanneer kunnen we de PS5 kopen? Wanneer komt de PS5 uit? Gewoonlijk blijft een game console ongeveer 6 á 7 jaar hangen. De PlayStation 3 werd gelanceerd in 2006 en werd vervangen door de PlayStation 4 in 2013. Als Sony zijn gebruikelijke tempo blijft houden kun je de PS5 kopen in 2020. Waarom kun je de PS5 nog niet kopen en is er nog geen PS5 release datum bekend? Heel simpel, de PS5 is nog in productie. Sony geeft tot nu toe heel weinig informatie over de PS5. Er lekken bijna geen specs en ook de datum waarop de PS5 release zou plaatsvinden is nog niet in het nieuws geweest. Wat weten we wel over de PS5 release?


Price alert! Zodra de PS5 uitkomt ontvang je gratis de beste deals…

Wanneer komt PS5 uit?

Lastige vraag beste gamer. Een populaire schatting onder zowel de fans als bedrijfsanalisten is dat de PS5 release in 2020 zal zijn. Het is niet onmogelijk dat de lancering van de PS5 al in 2019 is en we de PS5 in dit jaar al kunnen bestellen. Er zijn echter twee belangrijke factoren die de releasedatum van de PS5 in de weg zitten. De PlayStation 4 wordt nog steeds goed verkocht. Kijkend naar de verkoopcijfers is de Sony gameconsole de grootste. Dus waarom zou je een nieuwe PS5 op de markt brengen terwijl de PS4 ook nog goed verkocht wordt? De tweede reden om te wachten met de PS5 release zijn de games. Er zijn enkele grote exclusieve games op komst voor de Playstation 4. Hoewel de PS4 bijna vijf jaar oud is zijn er verschillende grote spellen in de maak. Waarvan de meeste PS4 Games in 2019 zullen verschijnen. Welke spellen komen er dan nog op de Playstation 4? Wat dacht je van Death Stranding, The Last of Us Part 2 , Days Gone en nog een paar andere.
Aangezien de PlayStation 4 Pro nu meer dan geschikt lijkt om 4K-games aan te kunnen (hoewel het zijn toevlucht moet nemen tot opschalen om aan die resolutie te voldoen), is het voor Sony nog niet nodig om nog een 4K-compatibele game console te verkopen. 2 simpele redenen om de PS5 release datum dus nog uit te stellen! Met dat gezegd te hebben zal de lancering van de PS5 release hoogstwaarschijnlijk ergens in 2020 plaatsvinden. 2019 blijft wel een mogelijkheid om gebruik te maken van de PS5 pre order en de gameconsole online te bestellen.

PS5 release datum Nederland

Laten we snel terugkijken naar hoe het met de originele PlayStation 3 en Playstation 4 ging. Er zat 7 jaar tussen voordat Sony de nieuwe PS op de markt bracht. Om dan een uitspraak te kunnen doen over “wanneer komt de PS5 uit” is lastig. We kunnen de PS5 in Nederland kunnen verwachten dan zou dat rond 202o moeten zijn. Eind 2019 zou je hem kunnen bestellen en met onze PS5 pre order ben je er nog eerder bij. Nederland is nou niet echt het land waar je de PS5 als eerste kunt verwachten. Er zullen een paar landen zijn die de gameconsole eerder uit brengen.

PS5 kopen

We schreven het hierboven ook al! 2020 zou het jaar moeten zijn dat we de Playstation 5 kunnen verwachten. Komt de PS5 echt niet eerder uit? Nee, beste gamer ook als zouden we dat graag willen.  Als we de analyse er op loslaten en we kijken naar de ontwikkelingen dan zouden we blij moeten zijn met 2020. Wat kun je in de tussentijd wel doen? Schrijf je in op onze PS5 pre order lijst en wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Daarnaast laten we je het als eerste weten wanneer je PS5 kunt kopen.

PS5 prijs?

Ook de PS5 prijs is nog onbekend maar meerdere game sites geven een richtprijs aan van €399. Dit soort bedragen hebben we eerder gezien bij Playstation 4 dus het zou goed mogelijk zijn dat dit de begin prijs is. Zodra de PS5 release bekend is zullen de discussies losbarsten. Mochten wij een gerucht opvangen dan hoor jij het uiteraard zo snel mogelijk! Ook over de verdere ontwikkelingen nemen we je mee tot op de bodem.